2010. júl. 16.

Polgári engedetlenségre buzdít az érsek az abortusztörvénnyel szemben

Francisco Gil Hellin burgosi érsek múlt héten közzétett levelében hangsúlyozza: senkinek sincs joga megölni egy ártatlan emberi lényt, ezért senki sem köteles engedelmeskedni az új abortusztörvénynek.

„Fogalmazzunk világosan: ez a törvény nem törvény, hiába tüntetik fel annak egyes politikusok és törvényhozók. Nem törvény, mert nincsen olyan jog, amely engedélyezhetné egy ártatlan emberi lény megölését. Következésképpen senkire nézve nem kötelező. Sőt egyértelműen szembe kell fordulni vele, különbségtétel nélkül" – idézi az érseket a CNA.
Gil Hellin rámutat: nem tudja jognak tekinteni az abortuszt, mivel az egy ártatlan ember megölését jelenti. A már megfogant, noha még meg nem született emberi lény élethez való joga nem vallási fogalom. Nem kell hívőnek lenni ahhoz, hogy belássuk: az ártatlannak joga van hozzá, hogy óvják és tiszteljék. A józan ész azt diktálja, hogy nem foszthatunk meg egy embert az életétől azért, hogy valamely probléma megoldódjék, vagy azért, hogy pénzhez vagy hatalomhoz jussunk – fogalmaz.
Az érsek szerint „félrevezetés azt állítani, hogy ez a törvény a polgárok többségének véleményét fejezi ki. A megtévesztés abban áll, hogy olyan jogokkal ruháznak fel politikusokat, bírákat és polgárokat, amelyek nem illetik meg őket. Senkinek sincs joga törvényessé tenni egy ártatlan személy megölését."
Gil Hellin a nehéz helyzetbe került anyák támogatására biztatta a spanyolokat, „minden rendelkezésre álló eszközzel", hogy „megállítsuk az abortusz pestisét, amely csak Spanyolországban már több életet követelt, mint ahányan Zaragozában, Córdobában és Burgosban élnek."

forrás: Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése