2014. márc. 3.

Embertársaim, hova lettetek?

Pável Márta, katolikus hittanár

Az AQUILA Párt elnökének írása az aláírásgyűjtés időszaka után

Ez az egész nem vonatkozik azokra az embertársaimra, akikért érdemes küzdeni, akikben valóban van szeretet, demokratikus érzés, rugalmasság a változtatásra (ha ez utóbbi nincs, nem baj, csak legalább úgy mondaná…) Azt be kellett látnom, én eddig csak jó emberekkel találkoztam, és azt hittem ebben a burokban, amiben eddig éltem, ilyenek az emberek.

Jézus Krisztust egyre jobban csak csodálom, mert Ő pontosan tudta, milyen az ember, mégis eljött, hogy elmondja az igazságot, és meghalt értünk. Azt hittem, valamennyire jó hívő vagyok, azt hittem, szeretem az embereket, most nem tudom, mi van…, kezdem megérteni azokat, akik az állatokat szeretik.

Meghasonlottam, hogyan tovább? (A XI. egy részében és a XXII. kerületben a hivatalos jelöltek között vagyok, lehetne rám szavazni, de érdemes-e küzdenem? ) Remélem, Isten rendbe teszi az emberek által megtépett lelkemet, és új erőt, új reményt önt belém.

Amit most megéltem, az kriminális. Pl. Az Index cikke miatt (ITT olvasható) egy XI. kerületi fiatal káplán is FB-n mocskolódni kezdett, és engem, a katolikus hittanárt, tisztességben megőszült 60 feletti nőt, Isten hű szolgáját, némbernek nevezett, és még sok más mocskolódást, hazugságot is terjesztett. Ha Egyházuk káplánja (csak azért nem jelentem fel, mert Egyházam ellen nem támadok) ilyen, akkor nem csoda, ha a hívők is ilyenek.

Új tapasztalatom szerint, a primitívek után gonoszságban és kegyetlenségben rögtön a magát kereszténynek mondottak, a farizeusi, ájtatos népségek jönnek. Elképesztő a buta, gonosz, „uralkodói” gőgje. Én nem akarok ilyen kereszténységet, ez olyan, mint Jézus mondta a farizeusoknak, meszelt sírok: kívül fehér, belül rothadt. Ez annyira keresztény, amennyire nem igaz a demokrácia vagy a liberalizmus. Holott magában egyik sem lett volna rossz, de ma mindhárom –kivételek persze vannak – csak torz hatalmi eszközzé silányult. Pedig Jézus műve az igazi kereszténység, az egyetlen emberiséget megtartó erő. Nekünk ezt kell visszaadni a társadalomnak, ezt akarja tőlünk a SAS-októl Jézus! Nekünk azt kell képviselni – még ha süket is az ember –, hogy Isten igazsága az egyetlen igazság, és vannak igaz értékek, amelyek a végső egzisztenciába torkollanak.

Az embertársaim megismerése nagyon szomorú tapasztalatokat adott.

Míg 15 évig a gyógyszertárban dolgoztam, akkor is tudtam, hogy sok-sok rendes, aranyos ember mellett sok gonosz és buta ember van, de ott, azoknak, akikkel találkoztam, kellett a segítségem, nem gyakorolhatták rajtam a „hatalmukat”. Nem úgy, mint most az aláírások gyűjtése kapcsán. Azt mondják, a politikusok a hatalomtól kifordulnak, elveszítik a fejüket. Könyörgöm, ugyanezt teszi a nép, az egyetlenegy választási lehetőségével, sőt sokan még el is adják azt az egy lehetőséget, mint Ézsaú egy tál lencséért (gondolom sokan most nem is értik, miről beszélek…). Belőlük, közülük kerülnek ki a politikusok. Míg a fejekben (többségben) nem lesz logika, becsület, szeretet, reális felmérése a dolgoknak, addig ebben az országban nyugodtan, a leváltás félelme nélkül, biztosan forgathatja magát a hatalomban a két nagyobb párt. A nép süket, illetve megvesztegethető, az igaz szó, a gondolkodás, a jóra való hajlam nem kell, sőt büszke arra, hogy a segítő kezünkbe beleharaphat, ránk vághatja az ajtót.

Mindenesetre köszönöm azoknak, akik segítettek, Isten áldja meg Őket. Köszönöm azoknak is, akik bántottak, mert részesülhettem Krisztus gyalázásának szenvedéseiben is. Soha nem kéregettem senkitől semmit, ahhoz túl sokat adok magamra, most pedig belekényszerültem a legmegalázóbb helyzetekbe, hogy Isten akaratát tudjam cselekedni, igazi fájdalmas lelkigyakorlat volt ez.

Kérem az Urat, adjon nekünk erőt a folytatáshoz, mert míg mást nem parancsol, nem hagyhatjuk abba.

Nincsenek megjegyzések: