2024. júl. 24.

Kivel azonosítom magam?


Nem a fizikai anyag elhagyatott ivadékai vagytok, tudatotok nem is fog eloszlani, mint a füstgomoly. Ellenkezőleg: az általatok ismert fizikai testet egy mélyen tudattalan szinten ti magatok teremtitek, bámulatos aprólékossággal, csodával határos tisztasággal, a testet alkotó minden egyes apró sejt mélyreható, tudattalan ismeretével. Ezt nem jelképesen kell érteni.

Mármost, minthogy az általatok ismert tudatos elme nem tud ezekről a tevékenységekről, így nem is azonosultok önmagatoknak ezzel a részével. Inkább azzal a résszel szerettek azonosulni, amelyik tévét néz, főz vagy dolgozik – azzal a résszel, amelyikről azt hiszitek, hogy tudja, mit cselekszik. Csakhogy ennek a látszólag tudattalan részeteknek sokkal nagyobb a tudása, és egész fizikai létezésetek az ő zavartalan működésétől függ.

Ez a rész ugyancsak tudatos, éber, figyelmes. Ti azonban annyira a fizikai valóságra összpontosultok, hogy nem halljátok meg a szavát, nem értitek meg, hogy ez az a hatalmas pszichológiai erő, amelyből a fizikai létre összpontosuló Énetek származik.

Ezt a látszólagos tudattalant "belső egónak" nevezem, mert ez irányítja a belső tevékenységeket. Ez dolgozza fel azokat az információkat, amelyek nem a fizikai érzékszervektől származnak, hanem belső csatornákból. A valóság belső megfigyelője a háromdimenzióson túl létezik. Magában hordja minden előző létezésetek emlékezetét. Bepillant a szó szoros értelmében végtelen belső dimenziókba, és ezekből a szubjektív dimenziókból kifolyólag létezik minden objektív valóság.

Minden szükséges információhoz hozzájutsz ezeken a belső csatornákon keresztül, és hihetetlen belső tevékenység megy végbe, mielőtt akár egy ujjadat is fölemelnéd, pislognál egyet, vagy elolvasnád ezt a mondatot a papíron. Identitásodnak ez a része vele született természetességgel látnoki és telepatikus, úgyhogy a katasztrófákról a bekövetkezésük előtt értesülsz, akár tudatosítod magadban az üzenetet, akár nem, és minden kommunikáció lezajlik, mielőtt az első szót kiejtetted volna.


Jane Roberts: Seth könyve

Nincsenek megjegyzések: