2010. febr. 2.

Országos gyűjtés Haiti megsegítésére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia február 7-re országos gyűjtést hirdet hazánk templomaiban, amellyel a katasztrófa sújtotta Haitinak kíván segítséget nyújtani. A püspökök testülete az alábbi körlevélben kéri a hívek nagylelkű adományait:

Kedves Testvérek!

Mindannyian értesültünk a sajtóból arról a rendkívüli pusztító erejű földrengésről, amely január 12-én és azt követő napokban Haiti szigetét sújtotta. Emberek százezrei haltak meg és milliók váltak nincstelenné az amerikai földrész egyébként is legszegényebb országában. A katasztrófa méreteit nehéz szavakba önteni, a főváros szinte teljes egészében megsemmisült.

A Katolikus Egyház kezdettől fogva nagy erőkkel sietett a szerencsétlenül járt lakosság megsegítésére. A Nemzetközi Karitász családok tízezreit látta már el élelmiszerrel, ivóvízzel, sátrakkal. Ugyanakkor nagy szükség van a további segítségre is, ezért február 7-én, vasárnap minden katolikus templomban gyűjtést rendezünk a haiti földrengés károsultjainak támogatására. Kérjük a hívek nagylelkű adományait, hogy minél több embernek tudjunk segíteni.

Az összegyűlt adományokat a Vatikánnak a szomszédos Dominikai Köztársaságban található nagykövetségére utaljuk át, ahol a segélyek megszervezése történik.

Budapest, 2010. február 1.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Haitit sújtó természeti katasztrófát követően világszerte összefognak az egyházak és karitatív szervezetek, hogy segítséget nyújtsanak a földrengés áldozatainak.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábban százezer dollár gyorssegélyt utalt át a szigetország megsegítésére. A Katolikus Karitász bankszámlát nyitott, hogy összegyűjtse a bajbajutottaknak szánt adományokat. Az adománygyűjtő számlán eddig több mint 2 millió forint gyűlt össze.
Számlaszám: 12011148-00124534-00900004


Nincsenek megjegyzések: