2010. júl. 7.

Nemrég lett katolikus a Brazília elleni győztes holland gól szerzője


Az argentin La Nacion napilap a héten a holland válogatott focistájáról, Wesley Sneijderről jelentetett meg egy cikket, amelyből kiderül: a Brazília elleni meccs győztes gólját szerző futballista nemrég tért meg és részesült a keresztség szentségében.

Mariano de Vedia újságíró szerint Sneijder megújult emberként érkezett a dél-afrikai vébére. „Május végén lett katolikus, a keresztelésre egy milánói kápolnában került sor. A döntésben hatással volt rá barátnője, egy holland színésznő és modell, Yolantha Cabau, akivel Sneijder egyházi esküvőt tervez a világbajnokság lezárulta után. Szintén jó példa volt előtte Javier Zanetti, csapattársa az Interben, aki maga is gyakorló katolikus" – áll a CNA összefoglalójában.

Sneijder elmondta: megtérésének története azzal kezdődött, hogy szentmisén vett részt csapattársaival és mélyen megérintette valami, ezután jelentkezett az Inter lelkészénél, aki felkészítette őt a keresztségre. „Dél-Afrikában minden nap imádkozik, vasárnaponként misére jár és áldozik Yolanthéval együtt. Nyakában rózsafüzért hord, amelyet a lánytól kapott ajándékba" – írja a cikk.
„A hit erőt ad nekem" – mondja Sneijder. „Sokszor hitbeli meggyőződésem tartja bennem a lelket és kitartásra ösztönöz. Mindennap imádkozunk a menyasszonyommal. Minden meccs előtt imádkozom" – tette hozzá.
Sneijder és a holland válogatott Uruguay tegnap ellen játszott, a mérkőzés holland győzelemmel ért véget.

forrás: Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések: