2010. okt. 19.

A világ legnagyobb Krisztus-szobrát építik Lengyelországban

A világ legnagyobb Krisztus-szobrát építik Lengyelországban. A tervvel a Rio de Janeiróban található Krisztus-szobrot szeretnék legyőzni.

A gigantikus, az arany koronával együtt 36 méter magas szobor a nyugat-lengyelországi Swiebodzin városában áll majd, novemberben szentelik fel - adta hírül a Wprost lengyel hírmagazin. A szobrot egy 16 méter magas dombra állítják.

A 21 ezer lakosú város a hatalmas szoborral a brazil metropoliszt, Rio de Janeirót akarja felülmúlni: a Brazíliában nyolcvan évvel ezelőtt emelt, nyolc méteres talapzaton álló szobor 30 méter magas.
Az ötlet gazdája Sylwester Zawadzki, a város egykori lelkésze, aki 2000-ben Krisztust akarta a város védelmezőjének választtatni. Ez a terve az egyházi vezetők ellenállása miatt megbukott.

Öt évvel később indította el a munkálatokat a szobron Zawadzki. Kezdetben csak egy kisebb kerti szoborban gondolkodott, idővel azonban a projekt egyre nagyobb méreteket öltött. Bár a pap eredetileg nem kapott építési engedélyt, egy ideiglenes építési tilalom után mégis szabad utat kapott a Jézus-szobor. A városi vezetők reményei szerint a szobornak pozitív hatással lesz a turizmusra.

Nincsenek megjegyzések: