2013. febr. 14.

Pio atya - lelkek orvosa

Pio atya saját unokaöccsét sem gyógyította meg, aki epilepsziában szenvedett.:
"Isten megadná gyógyulásod kegyelmét, ha kérném. De nem felelhetnék érted az Úr előtt, mert nagyon szeretnéd a világot, rossz útra térnél, és elvesztenéd a lelkedet."



Egyszer egy németországi asszony két személy társaságában San Giovanni Rotondóba utazott. Tele volt vallási kétellyel.
Amikor Pio atya meglátta, két szót intézett hozzá olaszul. A jelenlevők lefordították neki németre. Az asszony kételkedett a fordítás pontosságában, és mindenkitől, akivel csak találkozott, megkérdezte e két szó jelentését.
Este kétséggel teli ment aludni. Éjjel különös álma volt: bement egy szobába, ahol Pio atya képei voltak kirakva. Megszámlálta őket, és pontosan száz darab volt.
Másnap Pio atya elmenőben így szólt az asszonyhoz: "Ha száz Pio atya lenne is, amennyi képet az éjjel megszámláltál, akkor is kételkednél." Az asszony nagyon elcsodálkozott, és megszabadult kételyeitől.



... Jusztina nővér elment Pio atyához gyónni, és az atya így szólt hozzá: "Gyakran ajánld föl magadat a jó Istennek ezzel az imával: - Édes Istenem, teljesen átadom magamat akaratodnak, föláldozom magamat a bűnösök megtéréséért. -
Ha látnád, hogyan hullanak az emberek a pokolba, mint télen a hópelyhek, belehalnál. Aki visszautasítja Isten irgalmasságát, arra Isten igazságszolgáltatása vár. Nézd, sok lelki gyermekem van, de kevés hajlandó közülük valamit Istenért szenvedni". Ettől fogva Jusztina nővér szívesen szenvedett.

Forrás: Az életszentség nagymesterei - 4.

Nincsenek megjegyzések: