2011. márc. 8.

Rosa Mystica - Titkos Értelmű Rózsa


Az utóbbi két évszázad nagy Mária-jelenései elsősorban a hívekhez intéznek felhívást, s csak másodsorban említik a papokat. Montichiariban azonban a Szűzanya elsősorban a papok és szerzetesek számára adott üzeneteket, jóllehet azok másodsorban szólnak az egész világhoz is.
            Montichiari Észak-Olaszországban van, mindössze 20 km-re Bresciától. Fontanelle (kis források) a neve annak a helynek, amely Montichiari dómjától mindössze egy km távolságra fekszik, s ahol a Szűzanya többször megjelent, és megáldotta a források vizét, hogy azok révén rendkívüli kegyelemben részesüljenek azok, akik használják azt.
           
            Az első jelenés a kórház egy szobájában történt 1947 tavaszán. A Szűzanya ibolyaszínű ruhában, fején fehér fátyollal jelent meg. Szeméből könnyek hulltak a padlóra. Keblét három nagy tőr járta át. Csak ennyit mondott:
            Ima, áldozat, vezeklés!
               Utána eltűnt.

            1947. július 13-án, vasárnap reggel ismét megjelent Pierinának a kórház egy termében. Most fehér ruhát viselt, és keblét három rózsa díszítette: egy fehér, egy vörös és egy aranysárga. Pierina udvariasan megkérdezte tőle:
Legyen szíves, mondja meg nekem, ki Ön?
A Szűzanya rámosolygott és kijelentette:
Jézus és mindnyájatok Anyja vagyok.
Majd, kis szünet után folytatta:
Az Úr küld engem, hogy előmozdítsak egy új, hatásosabb Mária-tiszteletet a férfi és női szerzetesrendekben és a papok között. Mindazoknak, akik jobban tisztelnek engem, megígérem védelmemet, a hivatások felvirágzását, a hithagyások csökkenését és az életszentség nagy vágyát Isten szolgáiban. Azt kívánom, hogy minden hónap 13. napját Mária-napnak tekintsék, és szenteljék meg azáltal, hogy az azt megelőző 12 napon külön imádkoznak erre a célra.
Mária örömteljes arckifejezéssel folytatta:
Ezen a napon az életszentség és a hivatások bőséges kegyelmét árasztom mindazokra, akik így tiszteltek engem. Azt kívánom, hogy minden évben július 13-án ünnepélyesen tiszteljék a „Titkos Értelmű Rózsát”.



folytatjuk...

Nincsenek megjegyzések: